Natuur

De natuur in de producten van René ProfessionalDe ingrediënten van cosmetica kunnen synthetisch of natuurlijk van aard zijn. Natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig van planten, bloemen, zaden en noten en hebben een hele andere werking op je haar, huid en zintuigen dan synthetische ingrediënten. Dat neemt niet weg dat we door middel van nieuwe technologie ook gebruik maken van semi-natuurlijke toevoegingen. We streven hierbij naar een gezonde balans waarbij het uitgangspunt is om de natuurlijke schoonheid te benadrukken zonder het gebruik van schadelijke stoffen.

 Oude wijsheid

Al ruim 5000 jaar weten de Chinezen dat essentiële, aromatische of etherische oliën die in alle planten en bomen voorkomen, geneeskrachtige eigenschappen kunnen bezitten. Deze kennis over vluchtige oliën verspreidde zich vanuit China naar landen als Perzië, India en vooral Egypte. De Egyptenaren waren meesters in het toepassen van aromatische oliën voor religieuze en geneeskundige doeleinden. Van heinde en verre kwamen dokters naar Egypte om deze aromatische geneeskunde te leren. Ook de bekende Romeinse badcultuur maakte graag gebruik van essentiële oliën.

Aromatherapie als innovatie

Essentiele_olieVandaag de dag is aromatherapie weer een begrip. René van Alphen heeft al meer dan vijftien jaar ervaring in de kappersbranche en weet als geen ander hoe je aromatische oliën kunt gebruiken voor herstel en verzorging. Hij maakt al meer dan vijftien jaar kruidenthee en maakte zijn eigen shampoo’s en conditioner op basis van tea tree en patchouli-olie die hij meenam van zijn reizen. De aromatische oliën hebben een helende werking op het haar, de huid en zintuigen en bieden een helpende hand bij spanning en griep en bevorderen het immuunsysteem. De rechtstreekse werking van etherische oliën op haar herstellen en versterken het haar zonder het te verzwaren. De oliën die René Professional aanbiedt, worden gewonnen uit geselecteerde planten en bomen uit Australië en de Comoren Eilanden. De exclusieve kruiden zijn geteeld in China en Griekenland.

Toepassingen

LifestylePureRené is een complete verzorgingslijn van René Professional voor elk haartype op basis van aromatische of etherische oliën. Brillianty is een verzorgingslijn gericht op het herstel van het haar, waarbij gebruik gemaakt wordt van noten en zaden zoals macadamia’s, lijnzaad, kokos en palmolie-extracten. Cosmetische René producten worden verkregen door het koud persen van etherische oliën. Deze oliën bevatten onder andere antioxidanten, beschermen tegen invloeden van buitenaf en verbeteren de veerkracht van het haar. Tevens is olie rijk aan vitamine E, waardoor het hydrateert, revitaliseert en het haar beschermt tegen uitdroging en UV. Olie dringt door tot in de schacht van het haar en zorgt daarmee dat het haar gezonder en sterker wordt.

Duurzaamheid als lifestyle

IDuurzaamheidedereen kan duurzaam zijn, het gaat om het maken van de juiste keuzes bij elke nieuwe ontwikkeling. Door innovatief te blijven, kunnen we steeds meer terugdoen voor de aarde. René richt zich op organische productie van verpakking, cosmetica en transport. Voor René van Alphen is duurzaamheid een lifesyle en daarom heeft hij voor cosmetica richtlijnen opgesteld die het gebruik van natuurlijke bestanddelen met een hoge ecologische kwaliteit stimuleren. René Professional verwerkt natuurlijke grondstoffen zoals plantaardige oliën, vetten en wassen, kruidenextracten of etherische oliën en aroma’s uit gecontroleerde biologische teelt of wildernis conform deze richtlijnen. Van belang zijn hierbij de zorgvuldige keuze van de verwerkte plantaardige grondstoffen. We zien het niet als mode, maar vinden het van groot belang voor het welzijn van de aarde dat we verfijning kunnen blijven aanbrengen in de natuurlijke ontwikkelingen omtrent cosmetica.

De kunst van verpakken

FashiontasEen zwarte fashiontas met een duidelijke boodschap, omdat maatschappelijke betrokkenheid voorop staat! De tas is gemaakt van duurzaam katoen en heeft zowel een onmiskenbare eco-uitstraling als een Fashionuitstraling. De tas wordt regelmatig gebruikt omdat hij buitengewoon sterk is en een mooie uitstraling heeft. Het formaat is praktisch en draagt bij aan plezier en duurzaamheid. De tekst op de tas luidt: “Be touched by pure beauty”. De plastic tasjes in het assortiment van René zijn gemaakt van ultradun en sterk afbreekbaar kunststof wat de afvalberg reduceert. Het biologisch afbreekbare plastic van deze tas is voorzien van een additief waardoor het materiaal na anderhalf jaar op natuurlijke wijze wordt afgebroken.

Slimme fles wordt de nieuwe stijl.

Silver_touch_shamppoo_250mlOmdat René om de aarde geeft zijn alle productverpakkingen milieuvriendelijk. De verpakkingen worden steeds lichter, wat mogelijk wordt gemaakt door nieuwe technologie en slim design. De nieuwe fles is hervulbaar. Het R-concept, refilling van René Professional, is een uniek concept. Het is ontwikkeld om zowel kappers als consumenten zonder veel extra moeite bij te laten dragen aan het behoud van de natuur. Bijna alle producten kunnen worden bijgevuld, zo kunnen we met elkaar heel veel verpakking besparen. De flacons zijn gemaakt van pet en ppe, dat is kunststof dat gerecycled is, maar ook opnieuw recycled kan worden. PET-flessen zijn voor 100% te recyclen, uit gerecycled en nieuw materiaal. Van oude PET-flessen worden niet alleen weer flessen gemaakt, maar ook kleding, dekbedden en tapijten. Door PET te recyclen wordt bespaard op grondstoffen. Bovendien is voor de recycling weinig energie nodig. De labels zijn voorzien van een milieuvriendelijke lijm, wat heel wat voeten in aarde heeft gehad. Bij de eerste druk was de grootste uitdaging om een goede hechting te maken. Dat is bij de inmiddels derde druk enorm verbeterd. Naast recyclen, maken we voor de verpakking van flessen ook zo min mogelijk gebruik van karton en hout uit duurzaam beheerde bossen. We maken gebruik van aerosol een Nederlandse patent dat lotion in een romige stylingsmouse omvormt zonder drijfgas. Tot slot heeft de laatste lijn van René Professional nu ook een pump-up waardoor de volledige inhoud wordt opgebruikt zonder verlies.

Bewustwording

Papierloos_vergaderenOp 1 september 2007 zag René Professional het levenslicht en vanaf die dag doen we aan ‘papierloos vergaderen’. Deze proef met digiborden en laptops moet uitwijzen of dit op de lange termijn een aanzienlijke papierbesparing oplevert. We printen 75% minder en maken dankbaar gebruik van e-mail. We verwerken onze informatie en reclame in een pdf in plaats van een fullglossy magazine. We doen steeds nieuwe ideeën op om slimmer en schoner te werken. Ook gebruiken we afval, zoals de achterzijde van de labels, als opvulmateriaal in dozen. We hebben de taak om voor de aarde en haar bewoners te zorgen. Daarom inspireren we ook andere ondernemers, leveranciers en klanten om mee te doen aan een bewust en duurzaam gebruik van de aarde. Samen werken we aan een duurzame toekomst.