Duurzaamheid is voor ons geen modegril

Iedereen kan duurzaam zijn, het gaat om het maken van de juiste keuzes bij elke nieuwe ontwikkeling. Door innovatief te blijven, kunnen we steeds meer terugdoen voor de aarde. René richt zich op organische productie van verpakking, cosmetica en transport. Voor René van Alphen is duurzaamheid een lifestyle en daarom heeft hij voor cosmetica richtlijnen opgesteld die het gebruik van natuurlijke bestanddelen met een hoge ecologische kwaliteit stimuleren. René Professional verwerkt natuurlijke grondstoffen zoals plantaardige oliën, vetten en wassen, kruidenextracten of etherische oliën en aroma’s uit gecontroleerde biologische teelt of wildernis conform deze richtlijnen. Van belang zijn hierbij de zorgvuldige keuze van de verwerkte plantaardige grondstoffen. We zien het niet als mode, maar vinden het van groot belang voor het welzijn van de aarde dat we verfijning kunnen blijven aanbrengen in de natuurlijke ontwikkelingen omtrent cosmetica.

De kunst van verpakken

Een zwarte fashiontas met een duidelijke boodschap, omdat maatschappelijke betrokkenheid voorop staat! De tas is gemaakt van duurzaam katoen en heeft zowel een onmiskenbare eco-uitstraling als een Fashionuitstraling. De tas wordt regelmatig gebruikt omdat hij buitengewoon sterk is en een mooie uitstraling heeft. Het formaat is praktisch en draagt bij aan plezier en duurzaamheid. De tekst op de tas luidt: “Be touched by pure beauty”. We blijven leren, testen en ontdekken. Elke keer vinden we weer een weg naar minder afval en staan we in om niet in te leveren op de kwaliteit van verpakking.

Slimme fles wordt de nieuwe stijl

Omdat René om de aarde geeft zijn alle productverpakkingen milieuvriendelijk. De verpakkingen worden steeds lichter, wat mogelijk wordt gemaakt door nieuwe technologie en slim design. De flacons zijn gemaakt van pet en ppe, dat is kunststof dat gerecycled is, maar ook opnieuw recycled kan worden. PET-flessen zijn voor 100% te recyclen, uit gerecycled en nieuw materiaal. Van oude PET-flessen worden niet alleen weer flessen gemaakt, maar ook kleding, dekbedden en tapijten. Door PET terecyclen wordt bespaard op grondstoffen. Bovendien is voor de recycling weinig energie nodig. De labels zijn voorzien van een milieuvriendelijke lijm, wat heel wat voeten in aarde heeft gehad. Bij de eerste druk was de grootste uitdaging om een goede hechting te maken. Dat is bij de inmiddels derde druk enorm verbeterd. Naast recyclen, maken we voor de verpakking van flessen ook zo min mogelijk gebruik van karton en hout uit duurzaam beheerde bossen. We maken gebruik van aerosol een Nederlandse patent dat lotion in een romige stylingsmouse omvormt zonder drijfgas.